Wie weet hoe oud de markt van Emmen is?

Marktpromotor Marcel Meijer wil volgend jaar de verjaardag van de Emmer vrijdagmarkt vieren. Alleen heeft hij geen idee hoe oud de warenmarkt precies is. ‘We hebben wat oude foto’s van de paarden en eiermarkt maar hebben geen idee of de warenmarkt daar onderdeel van was’. De markt is volgens hem belangrijk voor Emmen, een eerbetoon is hier wel op zijn plaats.

Springlevend

‘De markt in Emmen is een begrip en een belevenis voor de vele bezoekers die hier komen, de Emmer markt is nog altijd springlevend. Het is naast het winkelcentrum en Wildlands een echte toeristenmagneet en zelfs verkozen tot Beste Markt van Nederland. De markt is onderdeel van het Emmer DNA, durf ik te zeggen”, lacht Meijer.

Help mee

Hij hoopt dat mensen hem verder kunnen helpen met informatie maar ook met foto’s, oude sfeerverhalen en als het meezit ook documenten. Alles wat een goed beeld schetst van de vrijdagmarkt door de jaren heen is meer dan welkom op het e-mailadres marktemmen@gmail.com. Meijer: ,,Het zou ook mooi zijn als oude marktmeesters of marktkooplieden zich melden. Zij hebben de markt in de loop der jaren gemaakt tot het succes wat het nu is.”