Warenmarkten in Rijssen-Holten blij met verzelfstandiging

Op donderdag 22 maart 2018 hebben Albert Reinaardus, voorzitter van de Stichting Warenmarkt Rijssen-Holten en wethouder Bert Tijhof de bruikleenovereenkomst ondertekent. Hiermee is de verzelfstandiging van de drie warenmarkten per 1 april in Rijssen en Holten geregeld. Dit versterkt de positie van de markt en levert hen een bedrijfsmatiger aanpak op.

De marktkooplieden regelen vanaf 1 april zelf de standplaatsindeling en bepalen ook aan wie een standplaats wordt toegewezen. Dit past volledig in het ondernemerschap van de marktkooplieden. Deze verzelfstandiging heeft geen gevolgen voor de markten zelf, alle bestaande standplaatshouders blijven op de markt staan. Hierdoor is de rol van de gemeente beperkt, zij geeft de marktterreinen in bruikleen aan de marktkooplieden.

Wethouder Bert Tijhof: “Op verschillende plaatsen in het land zijn goede resultaten bereikt met het verzelfstandigen van warenmarkten. Ik zie deze stap met vertrouwen tegemoet en wens de Stichting Warenmarkt Rijssen-Holten heel veel succes toe”.

Bron: Gemeente Rijssen-Holten