Vraag nu een vergunning aan voor vaste standplaats op de Haagse Markt

Op de Haagse Markt zijn binnen bepaalde branches standplaatsen beschikbaar. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Vraag dan nu een marktvergunning aan. Dat kan tot en met dinsdag 31 oktober 2017. Ga naar www.denhaag.nl/markten of naar het informatiecentrum op de Haagse Markt voor meer informatie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vergunning aanvragen

Het begint met het openen van het ‘Aanvraagformulier marktvergunning vaste standplaats’ op www.denhaag.nl/markten. Het formulier slaat u op onder een eigen naam op uw computer. Dan vult u het formulier digitaal in, print het en ondertekent u het.

Branche en standplaats

U moet niet vergeten aan te geven in welke branche u wilt werken en het nummer van de standplaats van uw keuze te vermelden. De beschikbare plaatsen per branche kunnen per marktdag verschillen. Het aantal vrije plaatsen per branche en een plattegrond van de vrije plaatsen vindt u op www.denhaag.nl/markten, op www.dehaagsemarkt.nl of bij het informatiecentrum op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.
De gemeente wijst geen willekeurige vrije plaats aan u toe. U kunt alleen reageren op de vrijgekomen standplaatsen.

Aanvraag brengen of sturen

U kunt hierna 2 dingen doen:

U brengt uw aanvraag met de benodigde bijlagen langs bij het informatiecentrum op de Haagse Markt. Op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U betaalt dan ook gelijk de legeskosten waardoor uw aanvraag in behandeling kan worden genomen.
U stuurt een scan van uw aanvraag (met handtekening) met de benodigde bijlagen per e-mail naar markten@denhaag.nl.
Uw aanvraag is pas volledig en wordt in behandeling genomen als u legeskosten heeft betaald. Dit kan alleen in het informatiekantoor op de Haagse Markt. U kunt alleen met uw pinpas betalen en niet contant. Per aangevraagde marktdag geldt een legestarief van € 20,35. Het bedrag voor een marktpas is € 23,45.

Reactie op uw aanvraag

Na sluiting van de inschrijftermijn op 31 oktober 2017 om 23.59 uur beoordeelt de afdeling Markten alle binnengekomen aanvragen. Daarbij kijkt de afdeling Markten naar de procedure, de gestelde criteria en afgeronde betaling. In november 2017 krijgt u schriftelijk bericht of u wel of niet voor een standplaats in aanmerking komt.

Toewijzing standplaats

Als u in aanmerking komt voor een standplaats, dan zal de afdeling Markten binnen 2 weken contact met u opnemen. Er wordt een afspraak gemaakt voor het tekenen van een huurcontract, de betaling van 1 maand borg en het bespreken van de verdere voorzieningen (bijvoorbeeld gebruik van internet, of er krachtstroom nodig is en of water). Vanaf maandag 1 januari 2018 kunt u uw standplaats voor het eerst gaan gebruiken. Zorg dan dat u een (kopie van) de toekenning bij zich heeft.

Vragen

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden opwww.denhaag.nl/markten, stuur dan een e-mail naar markten@denhaag.nl, onder vermelding van ‘Vraag marktvergunning Haagse Markt’. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u ook telefonisch contact opnemen op (070) 353 93 20.