Volop kansen voor groenteboer in Hengelo

 

Je gelooft het niet, maar in Hengelo zijn ze al maanden op zoek naar een groenteboer. Marktmeester Annet ten Hoopen snapt er niets van dat nog steeds geen groenteboer is gevonden. “De markt in Hengelo is al jaren een goed lopende markt. Als ondernemer ben je hier verzekerd van een goede omzet, omdat de markt steevast veel trouwe bezoekers trekt. Bovendien is een plek op de markt in Hengelo niet duur als je die vergelijkt met de omliggende gemeenten. Hengelo rekent namelijk nog per meter, in plaats van per vierkante meter.”

Held

Wat is een markt zonder groentekraam? “Dat is toch ondenkbaar? Er wordt regelmatig gevraagd naar een groenteboer door onze bezoekers, het ontbreken van een groentekraam wordt hier echt als een gemis beschouwd. Dus de groentehandelaar die zich hier meldt zal als een held worden ontvangen. En hij komt in een warm nest terecht. De Hengelose markt kent een grote saamhorigheid en de onderlinge verbondenheid onder de kooplieden is groot, hoe fijn is dat?”

Dol op groente

Als een groenteboer zich meldt krijgt hij een plaats op de woensdag- en zaterdagmarkt. „Diegene moet wel een goed aanbod hebben, er is echt veel vraag naar groenten. Hengeloërs zijn dol op groente. Een kraam gecombineerd met fruit mag, maar de nadruk moet op groenten liggen.”

Meer reuring verwacht

Volgens Ten Hoopen heeft de markt in Hengelo voldoende te bieden. “Het is een kwalitatief goede markt. Je weet hier eigenlijk al op 1 januari wat de omzet op 31 december kan zijn. Dat komt door de grote groep trouwe bezoekers.” Het bezoek in de binnenstad trekt volgens haar weer flink aan. “De vele ambtenaren die in Hengelo werken komen volgend jaar terug naar de stad. Dat geeft extra kansen en zorgt voor meer reuring. Er komen straks meer mensen in de binnenstad, die ook op de markt blijven hangen. Dus de toekomst is rooskleurig. Dat wil toch elke ondernemer?”

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij de marktmeester tel 06 – 5335 2680 of mail naar gemeente@hengelo.nl.