Kom aanstaande maandag naar de Visbeurs!

 

Aanstaande maandag vindt de 14e editie van de Visbeurs plaats in het prachtige Spakenburg. De vorige editie, in 2017, trok maar liefst 5000 bezoekers, vrijwel allemaal werkzaam in de visdetailhandel of ambulante vishandel. Bezoekers komen vooral om inspiratie op te doen en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen en producten, want de vraag naar gezonde vis is groter dan ooit. Het thema van de visbeurs 2019 is ‘Ready for The Future’. Tijdens de 2019-editie worden ook de provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 bekend gemaakt.

Gemak, gezond & duurzaam

Het Future-thema is niet zomaar gekozen: de ontwikkelingen in de economie en samenleving gaan razendsnel en dit laat ook visspecialisten niet ongemoeid. Consumenten richten hun pijlen op gemak, maar ook het bewust eten van gezonde voeding en duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda. Visspecialisten hebben de wind mee. Toeleveranciers van visspecialisten zijn zeer actief in het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten die inspelen op alle veranderingen. Een deel daarvan is te zien in een speciaal ‘FutureProef Paviljoen’ op de visbeurs.

Nieuwe recepten, nieuwe smaken

In het paviljoen wordt ‘Proef’ om te beginnen letterlijk bedoeld. Er zijn veel nieuwe recepten, producten en smaken te proeven. Voor toeleveranciers is de Visbeurs een uitgelezen moment om nieuwe producten te lanceren. Er is echter ook veel ruimte om nieuwe apparatuur te proberen. Efficiency is hét middel om het bedrijfsrendement te verbeteren en leveranciers van apparatuur spelen daarop in. Daarbij is speciale aandacht voor visspecialisten die een graantje willen meepikken van het nog steeds groeiende gemak- en genietsegment. Wie nadenkt over concepten voor ready to eat, ready to cook,  ready to snack en ready to win, vindt op de beurs volop inspiratie.

Nationale Haringtest

Wie wint de tweede editie van de nationale Haringtest? De provinciale winnaars zijn inmiddels bekend en te zien op www.nationaleharingtest.nl. Het bereiden van een onweerstaanbaar lekker harinkje is echt een ambacht en iedere vakman heeft zo z’n eigen geheime recept en methodes. Het is echter aan het publiek om vast te stellen wie dit het beste kan. En die hebben massaal hun stem uitgebracht. Op de beurs worden de winnaars bekend gemaakt!

Duurzaamheid en transparantie

De consument wordt steeds mondiger en kritischer. Die wil weten of de vis die ze eten ecologisch verantwoord is gevangen. Ook wil de consument waar de vis vandaan komt, hoe ze gevangen is en of de dieren niet onnodig lijden. De Good Fish Foundation heeft daarvoor een etiketsysteem ontwikkeld die de consument antwoorden op deze vragen geeft. Vishandel Heeren van de Vis in Veenendaal gebruikt dit systeem al en is tevreden. Het systeem wordt nu (gratis) aan 100 vishandelaren aangeboden om te implementeren in hun zaak. Het streven is om het de consument makkelijker te maken voor duurzame vis te kiezen.

Van 10.00 uur tot 20.00 uur

De beurs is van 10.00 tot 20.00 uur adres: Westdijk 36 3752AE Bunschoten-Spakenburg. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV). Aanrader: kijk vooral op de websites www.visbeurs.nl en www.visspecialisten.nl. Hier vind u als vishandelaar een schat aan informatie, promotiemateriaal en belangrijk nieuws voor de visbranche. Doe uw voordeel er mee!