Vaste standplaatsen vrij op Haagse Markt

De gemeente heeft standplaatsen vrij op de Haagse Markt. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, dan kunt u een marktvergunning aanvragen van 1 tot en met 31 juli 2017, 24.00 uur.

U kunt een marktvergunning aanvragen door uw aanvraag en de benodigde bijlagen, in te leveren bij het informatiecentrum op de Haagse markt of een e-mail te sturen naar markten@denhaag.nl. De volledige procedure vindt u op Aanvraag marktvergunning Haagse Markt. U leest daar ook hoe aanvragen voor een marktvergunning worden beoordeeld.

Branche
U kunt alleen een aanvraag doen in een branche waarin op de betreffende marktdag(en) nog ruimte is. Dat wil zeggen dat het maximale aantal toegestane standplaatsen voor deze branche nog niet is bereikt (volgens het Branchebesluit 2017).

Locatie
De locaties van vrije standplaatsen vindt u op de plattegrond. De vrije standplaatsen kunt u ook inzien op het informatiecentrum op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Let op: u moet zélf een vrije standplaats kiezen en deze bij uw aanvraag vermelden. De gemeente wijst geen willekeurige vrije plaats aan u toe.

Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats wat het tarief voor deze standplaats is.
Tijdspad aanvragen marktvergunning
De aanvraagperiode loopt van 1 juli tot en met 31 juli 2017. Op 31 juli om 24.00 uur eindigt de mogelijkheid om een marktvergunning aan te vragen.
Als u uw aanvraag wilt inleveren bij het informatiecentrum, kan dat tot uiterlijk maandag 31 juli, 12.00 uur.
Uiterlijk 7 oktober 2017 ontvangt u het besluit of de gevraagde standplaats aan u is toegewezen of niet.
Over de Haagse Markt
De Haagse Markt aan de Herman Costerstraat is met ruim 500 kramen 1 van de grootste markten van Europa.

De marktdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Het tarief voor de meest voorkomende standplaats met opslagunit is € 32,53 per marktdag. Dit bedrag is inclusief servicekosten en exclusief verbruik van elektriciteit, gas en water en BTW.
Er zijn ook open standplaatsen zonder opslagunit. De prijzen hiervoor variëren en zijn lager. Op de plattegrond staat bij elke vrije standplaats welk tarief hiervoor geldt.
Vragen
Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op www.denhaag.nl/markten? Neem dan contact op met afdeling Markten. U kunt een e-mailbericht sturen naar markten@denhaag.nl onder vermelding van ‘Vraag marktvergunning Haagse Markt’. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u ook telefonisch contact opnemen via (070) 353 93 20.