Terugkeer non-food op markt wordt opnieuw besproken

De telegraaf opende vanochtend met het bericht dat niet-essentiële winkels vanaf volgende week beperkt open mogen middels de zogenoemde ‘click&collect’ verordening. Je mag dan niet de winkel in, maar je mag wel iets online bestellen en het vervolgens bij de winkel afhalen. Naar aanleiding van dit bericht stond vandaag bij de CVAH de telefoon roodgloeiend. Leden vroegen of dit bericht betekent dat de non-food ondernemers nu ook weer mogen markten.

Hoewel het een gerucht betreft en de overheid dit bericht niet heeft bevestigd, heeft de CVAH contact opgenomen met het ministerie van EZK en gevraagd of het gerucht over de ‘click&collect’ verordening waar is en zo ja, dit dan ook betekent dat de non-food terug kan keren op de markt.

Het gerucht werd noch ontkend noch bevestigd, maar de vraag over een eventuele terugkeer van de non-food op de markt zal opnieuw op de agenda worden gezet van de interdepartementale stuurgroep. Het wordt dus besproken. De CVAH blijft lobbyen voor een z.s.m. terugkeer van de non-food collega’s.