Stem nu op uw favoriete visspecialist!

Vorige week was er een  Haringfeest in Spakenburg om de komst van de Hollandse Nieuwe te verwelkomen. Wat ook nieuw is, is dat het publiek met ingang van dit jaar zélf kan bepalen welke ondernemer de beste haring serveert. Jarenlang bepaalde een jury dat en verschenen de resultaten in het AD, maar vanaf nu mag het publiek zelf stemmen.

De visbranche is blij met deze nieuwe opzet. Gebleken is dat in het verleden de juryleden niet altijd even objectief te werk gingen bij het maken van hun beoordeling en daarmee verschillende viszaken onterecht publiekelijk afbrandden. Deze schrijnende toestanden behoren nu hopelijk tot het verleden. Wilt u ook een stem uitbrengen op uw favoriete vishandelaar, dan kan dat hier.

Welke haring vindt u het lekkerst?

In de eerste stemronde beoordeelt u, de consument, de haring van uw visspecialist. U brengt uw stem uit als het gaat om de smaak, uiterlijk en prijs-kwaliteit van de haring. De stemperiode duurt van 13 tot en met 30 juni 2018. Begin juli worden per provincie de 3 visspecialisten met de meeste én de 3 met beste beoordelingen geselecteerd. Deze 6 provinciefinalisten dan door naar de volgende ronde.

Beoordeling i.s.m. ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau
In de tweede ronde wordt bij de finalisten in samenwerking met een ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat er door de gekozen testmethodiek voor alle finalisten een gelijk speelveld is. De visspecialist met het hoogste gemiddelde cijfer mag zichzelf provinciewinnaar van de Nationale Haringtest noemen.

Overigens zal de nieuwe Nationale Haringtest geen landelijke winnaar krijgen, maar 12 provinciale winnaars. Een bewuste keuze vanwege de grote regionale smaakvoorkeuren en de verschillen in consumptiewijze.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de test, heeft u vragen, of wilt u uw proef of beoordelingsmomentje delen? Volg de Nationale Haringtest dan op facebook via www.facebook.com/nationaleharingtest of neem contact op met info@visspecialisten.nl