Start nieuwe brancheopleiding voor ambulante ondernemers

Goed nieuws! BOAH start het nieuwe jaar met een nieuwe opleiding tot ambulant ondernemer. De eerste opleiding – de Brancheopleiding Ondernemer Ambulante Handel – is nu klaar en start eind maart 2016. Inschrijven voor de opleiding kan vanaf nu. Later dit jaar volgt ook een opleiding voor verkoopmedewerkers.

De nieuwe Brancheopleiding Ondernemer Ambulante Handel bestaat uit drie modules:

1. het starten van je marktonderneming
2. het runnen van je marktonderneming
3. het innoveren van je marktonderneming.

De opleiding is bedoeld voor:

1. Ondernemers die onlangs een nieuwe ambulante onderneming zijn gestart of op het punt staan dat te gaan doen.
2. Ondernemers die onlangs een ambulante onderneming hebben overgenomen of van plan zijn dat te gaan doen.
3. Potentiële ondernemers bij wie het ‘kriebelt’ en die meer kennis en vaardigheden willen opdoen alvorens ze de stap durven zetten.
3. Ondernemers die al wat langer bezig zijn en die graag weer eens opnieuw over hun ondernemerschap willen nadenken.

Start module 1

Eind maart beginnen de lessen voor module 1: het starten van je marktonderneming. Module 1 omvat drie lesavonden – op maandagen – en wordt gegeven in Tiel en Zeewolde. We zijn bezig met de voorbereidingen voor een groep op de locatie Zaandam. De lessen zijn ongeveer om de drie weken. Tussendoor werk je aan praktijkopdrachten, samen met je buddy (een medecursist) en onder begeleiding van je persoonlijke coach van Kenniscentrum Handel, het opleidingscentrum. Je sluit de module af met een certificaat.

Inhoud module 1

In module 1 besteden we aandacht aan de wijze waarop je als ondernemer aan de slag bent/wilt. Vragen die onder meer aan de orde komen: Wat wil je met je onderneming? Hoe wil je dat? Wat is je product? Wat is je verdienmodel? Wat is je concept? Hoe onderscheid je je?

Module 2 en 3

Na het behalen van module 1 ontvang je een certificaat. Daarna kun je verder met module 2 (het runnen van je marktonderneming) en module 3 (het innoveren van je marktonderneming). De drie certificaten samen geven recht op het Branchediploma Ondernemer Ambulante Handel. Dankzij de opbouw in modules kun je zelf je studietijd indelen. Het is niet noodzakelijk alle drie de modules achter elkaar te doen. Daar mag tijd tussen zitten, waardoor je dus flexibel kunt studeren. Je kunt ook alleen kiezen voor het behalen van een of twee certificaten.

Wanneer?

Je kunt je nu aanmelden voor Module 1 van de opleiding voor ondernemers op de locaties Tiel, Zaandam en afhankelijk van de belangstelling op andere locaties in het land. Deze module richt zich op het starten van je bedrijf. En gaat dan vooral over het idee achter je bedrijf, je Business Model. De module bestaat uit 3 avonden.

Je kunt je ook als groep aanmelden (minimaal 8 en maximaal 13 personen).

Later dit jaar zullen ook Module 2 en 3 worden aangeboden. Het is ons streven om eind 2016 de eerste diploma’s af te kunnen geven. Na iedere module ontvang je een certificaat.

Eindelijk onze eigen opleiding voor ondernemers in de ambulante handel! Ik kan je niet vertellen hoe blij ik hiermee ben. Later dit jaar volgt ook nog een opleiding voor ambulante verkoopmedewerkers. Een enorme impuls voor de kennis en kunde in onze branche. En een mooi duwtje in de rug voor ambitieuze collega’s die zin hebben om onze markt verder te professionaliseren.
Henk Achterhuis, landelijk voorzitter CVAH

Wat kost het?

De kosten voor module 1 bedragen € 125,- voor drie lesavonden. Dat is inclusief de persoonlijke begeleiding door een coach en lesmaterialen. We kunnen de investering van de training op dit moment zo laag houden omdat BOAH een deel van de trainingskosten voor z’n rekening neemt. Er kunnen in eerste instantie tien cursisten instromen.

Meer informatie of aanmelden?

Gelijk aanmelden of mail met projectleider Opleidingshuis Kim de Keijzer via kim@allesoverdemarkt.nl. Zij neemt zo snel mogelijk contact op.