Scheveningse markt bestaat 50 jaar

De Scheveningse Markt op de Stevinstraat bestaat 50 jaar. Organisator van de viering en groenteboer Jan Brand is onlosmakelijk verbonden met de markt: “We zijn zelfs even oud, want ik ben ook 50 geworden”, vertelde de groenteboer op Den Haag FM.

En dat is een mooie anekdote. Toen 50 jaar geleden de eerste marktdag in Scheveningen werd gehouden, stond Jan’s vader daar met groente en fruit. Maar halverwege de dag werd hij weggeroepen omdat hij vader werd van een kind. En dat bleek Jan, die nu op en samen met de Scheveningse markt zijn vijftigste verjaardag viert. Hij heeft de kraam van zijn vader destijds overgenomen. Ook Jan heeft een opvolger gevonden, en dat is zijn neef. ‘Zo blijft het toch mooi in de familie’ aldus de kersverse Abraham.

De hele maand juni viert de markt iedere donderdag haar verjaardag met attracties voor de kinderen en evenementen om de vaste en nieuwe klanten in het zonnetje te zetten. “Pierre Wind komt donderdag zelfs de verjaardagsmaand inluiden. Dan krijgt een willekeurige marktbezoeker een kruiwagen en die mag hij of zij vullen met gratis spullen van de verschillende kramen.”

Den Haag FM hield een radio-interview met Jan Brand. Dat kunt u hier beluisteren