Oude diesels niet meer welkom in Den Haag

 

Naar je plekkie op de markt rijden met een oude dieselbus is straks in Den Haag definitief verleden tijd. Auto’s en bestelwagens die op diesel rijden en voor 2006 zijn gebouwd, mogen vanaf midden 2021 de milieuzone niet meer in. Voor vrachtauto’s op diesel wordt de bestaande milieuzone aangescherpt.

Milieuzone

Vanaf 2022 zijn alleen nog vrachtauto’s en autobussen met emissieklasse 6 toegestaan. Dit zijn dieselvoertuigen met een bouwjaar vanaf 2014. Op deze manier wil de politiek de lucht in de binnenstad schoner krijgen. De milieuzone werd vorig jaar al aangekondigd door het stadsbestuur en is begrensd tot de centrumring – met als toevoeging de noordzijde, waar de huidige milieuzone uitgebreid wordt met het Telderstracé.

Duizend euro omruiltegoed

Inwoners die een dieselvoertuig hebben en straks de stad niet meer in mogen, kunnen gebruik maken van de omruilregeling. Zij krijgen dan een tegoedbon van duizend euro die kan worden gebruikt voor een (elektrische) fiets, het gebruik van een deelauto, een elektrische brommer of een ov-tegoed.