Oproep slachtoffers Truckkartel: Meld je aan vóór 26 maart!

Heeft u als ondernemer tijdens het truckkartel (vanaf 1997 tot en met 2011) één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u veel te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Meld u dan vóór 26 maar aan bij de CVAH! Aan deze claim zijn geen kosten verbonden en het kan u tienduizenden euro’s opleveren. Doen dus!

Waar gaat het truckkartel om?

Door verboden prijsafspraken betaalden ondernemers jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht. Hierdoor heeft u als ondernemer in de kartelperiode over het algemeen 10% tot 15% te veel betaald voor uw vrachtwagens.

Europese Commissie beboete truckfabrikanten

De Europese Commissie onderzoekt het kartel al sinds 2011 en in 2014 heeft zij officieel een aanklacht ingediend tegen de fabrikanten. De Europese Commissie heeft de fabrikanten een recordboete opgelegd van in totaal € 3,8 miljard:

  • Daimler: € 1 miljard
  • Scania: € 880,5 miljoen
  • DAF: € 752,7 miljoen
  • Volvo: € 670,5 miljoen
  • Iveco: € 494,6 miljoen

Een aantal marktondernemers heeft zich al gemeld, maar het vermoeden bestaat dat nog niet alle collega-ondernemers zich hebben aangemeld, terwijl het toch om fikse bedragen gaat die terug zijn te winnen. Vandaar een laatste oproep. Na 26 maart kan men zich niet meer aanmelden!

Aanmelden

Eén telefoontje of mailtje naar de CVAH is voldoende om aan te sluiten bij de claim, wij regelen de rest voor u.

CVAH tel: 036-540 99 45 mail: cvah@cvah.nl