Ondernemers snakken naar liquiditeit

Ondernemers snakken naar liquiditeit. Tot die conclusie komt kredietverstrekker Qredits. Die verleende afgelopen jaar maar liefst 5.000 nieuwe kredieten waarvan 1.400 corona-overbruggingskredieten zonder winstoogmerk. En ook dit jaar blijven de aanvragen binnenkomen. Het gevoel heerst dat ondernemers snakken naar geld om de coronacrisis te overbruggen.

103 miljoen verstrekt

In totaal verstrekte Qredits in 2020 5.000 nieuwe kredieten, voor een totaal bedrag van 103 miljoen euro. Van deze 5.000 kredieten vielen er 1.400 leningen onder overbruggingskrediet. Qredits heeft traditioneel veel klanten in risicovolle sectoren als detailhandel, persoonlijke verzorging en horeca. Sectoren die fors zijn geraakt door de coronacrisis. Het jaar 2020 stond dan ook vrijwel volledig in het teken van COVID-19 en de effecten hiervan op het ondernemerschap.

Overbruggen 

In maart was Qredits de eerste financiële instelling die Uitstel Aflossing aanbood aan haar ondernemers, met een verlaging van de rente naar 2%. “En met de introductie van ons corona-overbruggingskrediet konden we écht in een behoefte voorzien. Hiervan zijn er in 2020 maar liefst 1.400 van verstrekt. Ondernemers snakken naar liquiditeit om de coronacrisis te overbruggen”, aldus CEO Elwin Groenevelt.

Coaching

Maar het bleef niet bij enkel financiële steun. Groenevelt vult aan: “Ook voor coaching kunnen ondernemers terecht. We hebben een poule van 650 vrijwillige ondernemerscoaches waarvan een groot deel ook als CrisisCoach is ingezet. Als ondernemer is het namelijk heel waardevol om een sparringpartner te hebben. En er komen ook emoties bij kijken, dan is het dankbaar werk om als coach een luisterend oor te kunnen bieden. Het jaar 2021 zal in het teken staan van herstel van het MKB.”