Alles over het CVAH congres 2020!

Maandag 9 maart houdt de CVAH voor de 99ste keer haar Algemene Leden Vergadering. Plaats van handeling is als vanouds het Preston Palace in Almelo. Sinds vorig jaar is deze bijeenkomst eendaags. Bekijk hier de agenda van de dag. De eerste zitting begint om 10.00 uur en het congres zal naar verwachting om 17.00 uur worden afgesloten.

Bewogen jaar

2019 Was een een bewogen jaar voor de vereniging. Secretaris Martie Bleeker blikt in haar jaarverslag terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Veel te bespreken

Op het congres zal veel besproken worden. Er zijn maar liefst 24 voorstellen ingediend die allen besproken en afgehandeld moeten worden.

Bestuursveranderingen

Verder zal het bestuur een nieuwe samenstelling krijgen. Bestuurslid Hannie Heine die de portefeuille regelgeving al jaren onder haar hoede heeft, is aftredend maar heeft zich weer verkiesbaar gesteld voor een tweede bestuursperiode van vier jaar. Bestuurslid communicatie Wim Wiefkers is ook aftredend maar niet meer herkiesbaar. Na 12 jaar vindt hij de tijd rijp om het stokje over te dragen aan een jongere collega. Wie dat zal worden wordt op het congres bepaald door de leden. Twee kandidaten hebben zich beschikbaar gesteld voor de functie van bestuurder; Peter Reudink, afkomstig uit Enschede en Mitchel Sauer uit Arnhem ambiëren beiden de functie van bestuurslid communicatie. Zij zullen zichzelf volgende week op deze website en in de komende Koopman presenteren.

Kortom: het 99ste congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel zal een veelbesproken ledenvergadering worden!

Almere zoekt kooplieden

 

De markt in Almere Stad zoekt nieuwe ondernemers

Er zijn voor verschillende branches nog plekken vrij op Almeerse markt. Zij zoeken ondernemers voor de volgende branches: Bereide etenswaren, Hobby en techniek, Huis tuin en dierbenodigdheden, Overige levensmiddelen en Bloemen/planten.

Specifiek zijn wij op zoek naar ondernemers met producten die nu nog niet vertegenwoordigd zijn op onze markt. U kunt uw aanvraag indienen tot uiterlijk 27 januari 2020 via https://www.almere.nl/marktplaatsvergunning/ Voor meer informatie over de meters binnen een bepaalde branche kunt u contact opnemen met mevrouw A. Leijenhorst via 06-21153403.

De standplaatsen worden toegewezen op grond van het puntensysteem zoals vermeld in artikel 6.2 van het Marktreglement Almere 2019

Blij met nieuwe opzet verkiezing Beste Markt van Nederland

 

De nieuwe opzet van de verkiezing Beste Markt van Nederland 2020 valt in de smaak. Meerdere markten hebben zich al aangemeld om dit jaar een gooi te doen naar de titel ‘Beste Markt van Nederland 2020’. Dat komt voor een groot deel omdat deelname aan de verkiezing nu gratis is en aanmelden binnen 10 minuten gepiept is.

Wim Wiefkers, bestuurslid communicatie, denkt met het vernieuwen van de opzet het probleem van te weinig kandidaten definitief tot het verleden behoort. “Het aanmelden van je markt is nu een fluitje van een cent. In het verleden moest je je door lange vragenlijst heen worstelen, nu beantwoord je tien vragen, upload je tien foto’s van je markt en klaar is Kees. Na tien minuten zit je als markt in de race naar eeuwige roem. Makkelijker kun je je markt niet promoten en het kost je niets. Je moet als lid van de marktcommissie wel gek zijn om hier niet aan mee te doen. Je hebt niks te verliezen en kunt alleen maar winnen.”

Niks te verliezen?

“Nee helemaal niets. Je meldt je markt aan en die stapel aanmeldingen krijgt alleen de jury te zien. Die selecteert uit de aanmeldingen zes markten die gaan strijden voor de titel in twee categorieën, de Beste Grote Markt en de Beste Kleine Markt. Zit je niet bij die genomineerden, jammer dan, probeer je het volgend jaar gewoon weer. Niemand ziet dat jouw markt niet is geselecteerd.”

Klik en win!

“Wordt je wel geselecteerd, dan staat je als markt een hele mooie zomer te wachten, met heel veel promotie en gegarandeerd meer bezoekers, meer omzet en eeuwige roem. Wie wil dat niet? Ik zou zeggen tegen alle markten: Meld je aan! Verliezen kun je niet, winnen wel. Dus klik op de link hieronder en win!”

https://www.cvah.nl/de-beste-markt/

 

CVAH kantoor Zeewolde tijdens feestdagen gesloten

 

Het CVAH kantoor is tijdens de feestdagen gesloten van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari. Maandag 6 januari zijn we vanaf 9.00 uur weer bereikbaar. Voor dringende zaken kunt u tussentijds contact opnemen met onze secretaris, mevr. Martie Bleeker op telefoonnummer 06 – 290 24 298.

Bestuur en medewerkers wensen u fijne feestdagen toe en een voorspoedig 2020.

Samenwerking Beste Markt 2020 en Verkiezing Beste Binnenstad 2020

Half mei worden niet alleen de prijzen voor de Beste Binnenstad 2020 uitgereikt, maar ook voor de Beste Markten van Nederland in twee categorieën: Beste Binnenstadsmarkt (meer dan 50 marktondernemers) en de Beste Markt buiten/binnen de binnenstad (minder dan 50 marktondernemers).

Belang van de markt voor de binnenstad
Een goed functionerende markt zorgt voor levendigheid en diversiteit in de binnenstad. De markt heeft niet alleen een economische en verzorgende functie op het gebied van dagelijkse en niet-dagelijkse artikelen, maar voornamelijk ook een sociale en recreatieve rol. Waar veel binnensteden op zoek zijn naar manieren om meer beleving te creëren, vormt de markt een mogelijkheid om deze zoektocht (gedeeltelijk) in te vullen. De markt vormt daarbij een onderdeel van de totale binnenstad, waarbij de verbindingen met de overige ondernemers en activiteiten uit de binnenstad van belang zijn.

Aanmelden
De titel ‘Beste Markt’ wordt uitgereikt aan de markt met de hoogste waardering van de experts vanuit de CVAH. Tijdens de beoordeling is oog voor alle onderdelen van de markt, waaronder de organisatie, verbindingen met de omgeving (binnenstad) en de uitstraling. Om mee te doen aan de verkiezing kunt u uw markt eenvoudig online aanmelden. Er zijn geen deelnamekosten verbonden aan de verkiezing. Wel wordt u gevraagd om 10 korte vragen te beantwoorden over uw markt en eventueel foto’s te uploaden. Aanmelden kan tot 16 maart 2020. Vervolgens worden in elke categorie drie genomineerden gekozen, die in april worden bezocht door een expertiseteam vanuit de CVAH. De uitreiking van de titel Beste Markt 2020 vindt plaats tijdens de uitreiking van de Verkiezing Beste Binnenstad op maandag 18 mei 2020 in Breda.

Meedoen met de verkiezing is een unieke kans om uw (binnenstads)markt te promoten en op de kaart te zetten. Voor meer informatie en aanmelden van uw markt, zie de website van CVAH.

Meer informatie over de Verkiezing Beste Binnenstad, de procedure en eerdere winnaars is hier te vinden.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad