Kijk, hiervoor ga je naar de markt!


Foto @Alkmaar Marktstad

De CVAH markttas!
Een gewild promotiemiddel, duizenden tassen zijn door vele marktcommissies ingekocht en uitgedeeld om hun markt te promoten. En de tassen blijken geliefd bij de klanten! Ze zijn duurzaam, milieu-vriendelijk, praktisch en prachtig om te zien!

Bij het ontwerp van deze marktas hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen, ideeën en opmerkingen van kooplieden. Zo staat er food en non-food op de tas. Ook zijn de basiskleuren rustig en chique. Verder zijn de hengsels ingekort zodat de tas zowel als handtas áls schoudertas kan worden gebruikt. Deze tas is voorzien van een extra koelvak om verse producten koel te bewaren. Ideaal met warm weer.

 

 

Zo kunnen klanten na de markt nog gerust een kopje koffie drinken zonder bang te zijn dat hun verse waar verpietert. 

 

De tas is te bestellen bij de CVAH afdeling communicatie en kost € 1,50 inclusief btw. Wij hopen een mooi promotiemiddel aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

Bestellen?

dat kan per mail: P.Reudink@cvah.nl

 

Open brief aan alle Burgemeesters in Nederland

Aan: Alle Burgemeesters van Nederland die een markt binnen de gemeentegrenzen hebben

Geachte burgemeesters, geachte heren en dames,

Opnieuw vraag ik u aandacht als secretaris van de brancheorganisatie CVAH voor onze beroepsgroep, de ambulante handel. Gelukkig heeft de Minister-President aangekondigd dat onze non-food ondernemers vanaf 28 april weer op de markt mogen staan. Dan is de mooie supermarkt in de buitenlucht, non-food en food, weer compleet en kunnen we de consumenten weer onze diverse producten aanbieden. Natuurlijk op een veilige manier met het naleven van de protocollen want veiligheid voor alles.

We zijn natuurlijk heel blij dat dit weer mag maar toch zijn er ambulante ondernemers die helaas nog geen mogelijkheid hebben om hun diensten aan de consument aan te bieden. We denken dan aan de standwerkers. Deze artiesten op de markt hebben altijd een publiek om zich heen om hun verkoop verhaal onder de aandacht te brengen en dan pas tot verkoop over te gaan.

Omdat de 1,5 meter nog steeds gehandhaafd moet worden is het natuurlijk lastig om publiek om zich heen te verzamelen. Daarom vragen wij u dan ook om de standwerkers toe te staan om als stille kramer hun plaatsen te mogen innemen. Dit levert verder geen druk op het gebruik van de openbare ruimte op maar geeft ook deze ondernemers weer de kans om te ondernemen. Deze groep zit al meer dan een jaar thuis dus de nood is hoog.

Verder willen wij graag een lans breken voor de ondernemers die op jaarmarkten, braderieën, evenement markten en seizoen markten staan. Ook deze ondernemers zitten al meer dan een jaar thuis. Het moet toch mogelijk zijn om met de organisatoren van deze evenementen tot goede afspraken te komen. Laten we ook niet vergeten dat deze evenementen heel belangrijk zijn voor uw steden en dorpen en een rol speelt in het leefbaar houden van de centra. Ook gaan veel Nederlanders dit jaar in eigen land op vakantie en willen dan toch wel graag een bezoekje brengen aan zo’n markt.

Gezien de snelheid van het vaccineren wordt er steeds meer mogelijk en deze evenementen vinden natuurlijk in de veel gezondere buitenlucht plaats. Kijk als eerste naar de kleinere evenementen en verkort de vergunningsaanvraag voor de organisatoren. Sommige evenementen worden al jaren in uw gemeentes georganiseerd dus dit zou toch met een spoedprocedure mogelijk moeten zijn.

Als we met elkaar naar de mogelijkheden kijken en niet naar de onmogelijkheden dan liggen hier toch echt kansen. Ook de organisatoren kunnen hele veilige markten organiseren met naleving van de veiligheidsprotocollen.

Mocht u hierbij ondersteuning van ons als brancheorganisatie nodig hebben dan willen we graag met u meedenken. We nemen onze verantwoordelijkheid zeer serieus want ook wij vinden gezondheid het allerhoogste goed.

We hopen dat u deze noodkreet voor deze groep ambulante ondernemers ter harte wilt nemen.

 

Met vriendelijke groet en blijf vooral gezond,
Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel
Namens het Centraal Bestuur
Martie Bleeker-Steenstra,
secretaris

Stuur foto’s van de ‘heropening’ en WIN!

We zijn weer compleet. Maak komende week opvallende foto’s op je markt van blije klanten, blije ondernemers, enthousiaste medewerkers, het veilige gevoel of de gewoon de unieke gezelligheid op de markt.

De leukste ‘heropenings’ foto’s komen in De Koopman en worden beloond met ‘t bezoek van een hippe lokale influencer die een filmpje van jullie markt maakt en gaat promoten via social media. Gratis promotie voor je markt. Stuur je foto of foto’s op naar Dekoopman@cvah.nl.

 

Hoera! We zijn weer compleet!

Warenmarkten zijn weer compleet vanaf woensdag 28 april 2021!

De voorbereidingen bij warenmarkten om vanaf woensdag 28 april a.s. weer volledig open te gaan zijn in volle gang. Enthousiasme alom, het bruist en en borrelt, met frisse moed en volop positieve energie. Net als vorig jaar gaan we aantonen dat de markten veilig en verantwoord weer volledig open kunnen. Elke markt ontwikkelt daarvoor z’n eigen plan. Mogelijk een andere indeling, mogelijk extra handjes om de veiligheid te borgen. Alles om volledig weer los te kunnen gaan. “Wel natuurlijk in corona-opstelling en zeker moeten we met anderhalve meter afstand rekening blijven houden.”, aldus CVAH-voorzitter Louise Wesselius. “Alle verdere coronaprotocollen dienen goed gehandhaafd te worden. We moeten er echt op blijven letten dat dit veilig gebeurd; dat is van groot belang voor ondernemers, medewerkers en klanten.

De CVAH is er echter nog niet. Wij doen nu onze uiterste best om zo snel mogelijk ook de jaarmarkten, braderieën en evenementenmarkten weer open te krijgen. Natuurlijk willen we ook de standwerkers weer snel terug op de markt!”