Nieuwe indeling markt Diemen

De weekmarkt op het Diemerplein heeft sinds vandaag een nieuwe indeling. Een groot deel van de kramen staat naar de horecazaken gericht. Dit moet een gevoel van verbinding en gezelligheid geven. Ondernemers en de gemeente hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de wekelijkse warenmarkt op het Diemerplein aantrekkelijker en gezelliger te maken voor bezoekers.

Wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken: “De markt op het Diemerplein is voor veel inwoners een begrip en een plek om elkaar te ontmoeten. Met de marktkooplieden en de (horeca)ondernemers op het Diemerplein hebben we gekeken hoe de markt en het winkelcentrum elkaar kunnen versterken. Daarbij is ook de nieuwe marktmanager betrokken, die heeft gekeken naar indeling, aanbod en uitstraling van de markt. Zo is ook het idee ontstaan om de kramen andersom te zetten, waardoor er contact komt tussen de marktbezoekers en de horeca. Ik hoop dat naast de vertrouwde bezoekers, ook nieuwe inwoners de weg naar de markt zullen vinden.”

Breed aanbod
De warenmarkt op het Diemerplein kent een breed aanbod in zowel food als non-food. Exotische eetkramen worden afgewisseld met traditionele kramen zoals de visboer en de aardappelboer. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van dames-, heren- en kinderkleding. De markt wordt iedere woensdag gehouden van 9.00 tot 15.00 uur.