Marktkooplui vrezen drukte op de elfde van de elfde: ‘Hou rekening met ons’

 

Op de warenmarkt in Den Bosch wordt met enige vrees gekeken naar zaterdag. Op de elfde van de elfde wordt het zo druk, zo is de vrees, dat auto’s op de Markt tot boze reacties kunnen leiden. En dus heeft een aantal kramen al besloten niet te komen. Rob Hendriks doet daarom een dringende oproep aan mensen rekening te houden met de marktkooplui aanstaande zaterdag.

Vanwege het carnavalsfeest ruimen de marktkooplui hun kramen al twee uur eerder op dan normaal. ,,Hierdoor missen wij al twee uur verkooptijd”,  zo geeft Hendriks aan namens de marktadviescommissieleden. Zelf verkoopt hij stroopwafels voor de Hema. Ook op de carnavalszaterdag wordt de warenmakrt al om 15 uur opgeruimd. Hendriks denkt dat het ook aanstaande zaterdag om drie uur ‘s middags al zo druk kan zijn op de Markt, dat mensen in de weg gaan lopen.

,,Als ik wil kan ik elke zaterdag wel ruzie hebben”, zo geeft Hendriks aan. ,,Mensen worden steeds vervelender als je met een auto de Markt op komt rijden. ‘Wij lopen hier’, roepen ze dan.” En op de carnavalszaterdag gaat dat vaak nog een stapje verder,  zo stelt Hendriks. ,,Als mensen wat drank op hebben,  wordt er voor de grap confetti over de groentekraam gestrooid of natte serpetine over de stoffen. Daar hebben we steeds meer last van.” Vanwege de verwachte drukte hebben al vier kramen afgezegd voor zaterdag, zo hoorde Hendriks eerder.

Daarom doet hij nu dus vast een oproep, een paar dagen van te voren. Hendriks: ,,We willen graag dat het voor iedereen een geslaagde dag zal gaan worden. Hou de ruimte vrij rondom de kramen, zodat we zo min mogelijk inkomensverlies lijden. En geef ons de ruimte om het plein op en af te rijden. Dan gaan wij ervan uit dat iedereen een mooie en een Brabants gezellige zaterdag zal hebben.”