Markt Zaandam blijft op Rozengracht

De marktkooplieden klaagden steen en been toen ze in juli tijdelijk naar de Vinkenstraat moesten omdat er op de Rozengracht het ‘beachvolleybaltoernooi’ plaatsvond. En dus zullen er blije gezichten zijn als ze horen dat Zaanstad een nieuw onderzoek begint naar het behouden van de markt op de Rozengracht.

Vanwege dit nieuwe onderzoek wordt ook de vergunning ingetrokken voor verplaatsing naar de Vinkenstraat in. De andere locatie vloeide voort uit de bouw van de woontoren op de Rozengracht. Uit de nieuwste inzichten blijkt dat voor de bouw van de woontoren minder ruimte nodig is dan gedacht. Met dit gegeven begint de gemeente een onderzoek om te kijken of de markt tijdens en na de bouw op de Rozengracht kan blijven. Hierover gaat de gemeente in gesprek met de markt en overige betrokken partijen.

De bouw van de woontoren is vertraagd vanwege bezwaren op het bestemmingsplan. Afhankelijk van de uitkomst van dit proces, is de verwachting dat de bouw van de woontoren niet eerder begint dan januari 2019.