Man rijdt in op braderie Capelle: ‘In een paar seconden flitst je leven voorbij’

De schrik zit er nog goed in bij de kooplieden die zaterdag met hun kraam op de braderie in de Doormanstraat in Capelle aan den IJssel stonden. Met een vaart reed een 20-jarige dronken man in op de menigte. ,,Iedereen gilde. Mensen moesten wegspringen.’’De ondernemers spreken van geluk dat er niemand gewond raakte toen een Capellenaar de braderie inreed en tien kraampjes omver reed. Maar de grote paniek waar dat mee gepaard ging, hakt er flink in. ,,In een paar seconden flitst je leven voorbij en dat van je vrouw en kind en vele anderen’’, zegt de eigenaar van ‘t Bakkertje Capelle. Op Facebook schrijft hij: ,,Jongen, ik hoef jou echt nooit meer te zien met je lachebek achter het stuur. Ik maande je tot stoppen, maar je kwam vol gas op me af zonder ook maar af te remmen.’’De politie gaat er niet van uit dat de 20-jarige man uit Capelle met opzet de kramen omver reed. Hij was onder invloed van alcohol. ,,De dag begon zo mooi met hardwerkende mensen die er alles aan gedaan hebben om een gezellige braderie neer te zetten’’, zegt de eigenares van ‘t Bakkertje Capelle. De dag was voorbij en de winkeliers en betrokkenen zaten op een bankje na te kletsen en bij te komen van het werk. Kinderen renden rond en ouders waren aan het afbouwen en opruimen. Veel van de marktkraamhouders dachten dat er een aanslag werd gepleegd, toen ze de auto op de markt af zagen komen.

,,Hij reed als een gek tien kramen kapot. Iedereen gilde. Mensen moesten wegspringen.’’ De eigenares omschrijft op Facebook hoe ze op dat moment alleen maar aan de kinderen dacht. ,,Ik dank God op mijn blote knieën dat jij als een debiel langs mijn meiden scheurde al scheelde het maar zo’n klein stukje. Als we niet gegild hadden en die meiden naar achter hadden gehaald’’, richt ze zich tot de verdachte.

Hij reed als een gek tien krampen kapot. Iedereen gilde

Op deze maandag als de winkeliers weer in hun zaak staan, gaan nog steeds de gedachten alleen maar naar zaterdagmiddag. ,,Dit is niet alleen mijn verhaal, maar dat van ons allemaal’’, zegt de eigenares van de bakkerij. Ze vertelt dat de impact groot is en ze er allemaal slapeloze nachten van hebben. Ze wachten nu het politieonderzoek af.

bron:AD 20 mei 2019