Komende maandag is het zo ver: De 30e Vakbeurs Foodspecialiteiten gaat van start!

Traditiegetrouw is de Centrale Verenging voor de Ambulante Handel met een stand vertegenwoordigd op de vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Voor de CVAH is dit elk jaar weer een uitgelezen moment om de persoonlijke banden met een groot deel van haar leden aan te halen en ook dit jaar zijn we weer op de beurs te vinden. De eigentijdse vakbeurs is bovendien een prachtige plek waar elk jaar weer culinaire verrassingen te ontdekken zijn en vele kansen voor ondernemers om iets nieuws aan hun klanten te presenteren. De beurs wordt dit jaar gehouden op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in Expo Houten. Wij hopen u dan weer te mogen begroeten.

Kerstpakket

Zoals elk jaar staan alle marktkramen vol exclusieve en nieuwe delicatessen in hal 1. Een Mekka voor de fijnproevers. Na het succes van vorig jaar was het eenvoudig om te beslissen dat dit element op dezelfde manier terug moest komen. Wat ook terugkomt is de wedstrijd voor ondernemers en hun team. Vorig jaar werd gestreden om de ‘Mooiste Foodbruidstaart’, dit jaar wordt er gestreden om het mooiste en beste kerstpakket.

Bioscoop

Nieuw dit jaar is de bioscoop in hal 2, hier worden educatieve films getoond, die allen te maken hebben met Foodspecialiteiten. Enerzijds zijn het films over het productieproces, en anderzijds films die meer vertellen over het verhaal van een product(groep).

Totaalaanbod

De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten is dé vakbeurs voor Foodspecialiteiten, gericht op Foodspeciaalzaken en de ambulante handel. Producenten, importeurs en groothandels tonen op de beurs uitgebreide assortimenten en noviteiten in Hollandse en buitenlandse kazen, boerenkaas, noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, koffie, thee, vleeswaren, wijnen en nog veel meer heerlijke delicatessen. Maar ook drankspecialiteiten, geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen, bedrijfskleding en winkelinrichting komen ruim aan bod.

Win een kaasreis naar Zwitserland

In samenwerking met Swiss Cheese Marketing (SCM) heeft de organisatie een quiz opgezet waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Maar liefst zes keer wordt de hoofdprijs ‘een kaasreis naar Zwitserland voor 2 personen’ weggegeven. De quiz wordt drie keer per dag gespeeld in de bioscoop. Aanmelden voor de quiz kan op quiz.vakbeursfoodspecialiteiten.nl.

Noviteiten

Ook dit jaar wordt er door vele exposanten gestreden om de eretitel ‘Beste noviteit’ voor een nieuw product, dienst of concept op de markt. Een deskundige jury bestaande uit Felix Wilbrink, Puck Kerkhoven, Ad Kuyten en Evert Schonhage krijgt de bijna onmogelijke taak om de beste, mooiste of lekkerste noviteit te verkiezen.

Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours en Buitenlands Kaaskeurconcours

Al sinds jaar en dag is de Nationale Kaaskeuring een vertrouwd gezicht op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Hier kunnen kaasliefhebbers (professionals én liefhebbers) hun kaaskennis meten door anoniem mee te doen aan de kaaskeuringen van binnen- en/of buitenlandse kazen. Inderdaad, ook buitenlandse kazen! De organisatie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten is ook zeer verheugd te melden dat het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas heeft besloten om hun competitie dit jaar ook op de Vakbeurs Foodspecialiteiten te houden. Inschrijven kan op de websites: www.nnkc.nl en/of www.kaasgilde.nl.

Bezoeken

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is voor ondernemers in de ambulante handel en hun medewerkers gratis te bezoeken. Wel dient u zich van tevoren aan te melden en door te geven met hoeveel personen u komt. Dit kunt u aangeven op: registratie.vakbeursfoodspecialiteiten.nl.