Inschrijven voor Nationale Haringtest 2019

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) organiseren dit jaar voor de tweede keer de Nationale Haringtest. De inschrijving is geopend van 1 april tot en met 31 mei. Visspecialisten die zich op 1 april inschrijven op het VIP-event 2019, ontvangen een fles Korenwijn van Hooghoudt.

]

De Nationale Haringtest is een wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel. De wedstrijd bestaat uit twee ronden. In ronde één bepalen consumenten via een online stemtool per provincie de finalisten. In de tweede ronde wordt bij de finalisten in samenwerking met een ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet.

Een belangrijk uitgangspunt bij de Nationale Haringtest is dat er door de gekozen testmethodiek voor alle finalisten een gelijk speelveld is. De visspecialist met het hoogste gemiddelde cijfer mag zichzelf provinciewinnaar van de Nationale Haringtest noemen. Vorig jaar waren dit de volgende visspecialisten:

Groningen: Vismakelaar Poseidon – Groningen
Friesland: Visspecialist van der Schuit – Wolvega
Drenthe: De Visfuik Zuidlaren – Zuidlaren
Overijssel: Vistaria Schaap – Almelo
VOF Zwaan – Hellendoorn/Nijverdal
Gelderland: ‘t Vissertje Visspecialiteiten – Apeldoorn
Flevoland: Vishandel Kroon – Almere
Utrecht: Lindsey’s Visspeciaalzaak – Wijk bij Duurstede
Noord-Holland: Vishandel Arenthals – Alkmaar
Zuid-Holland: Visspecialist Sluizeman – Alphen aan den Rijn
Zeeland: Viskiosk ‘t Beste Maatje – Middelburg
Noord-Brabant: Visspeciaalzaak Havenzicht – Etten-Leur
Limburg: V.O.F Vishandel Molenaar – Echt/Vught