“Ik dacht nu breekt m’n klomp, maar het werd nog erger: ik brak mijn heup!”

Jacob Hoogstede kan gelukkig weer lachen na zijn vervelende val

Old soldiers never die

Oud-voorzitter van de afdeling Kampen, Jacob Hoogstede, brak zijn heup op het moment dat hij slecht nieuws over de Kamper Plantagemarkt te horen kreeg. “Ik werd  ‘s avonds gebeld door een koopman van de Plantagemarkt in Kampen. De kooplieden moesten daar een paar maanden geleden verkassen om plaats te maken voor terrassen van de noodlijdende horeca” zo vertelt Hoogstede. “Maar de maatregel zou tijdelijk van aard zijn, het was enkel nodig om de horeca door de moeilijkste corona-periode heen te slepen. Wij als markt zijn de beroerdste niet, dus maakten we plaats.”

“Afgelopen week kregen we echter te horen dat we zeker tot het najaar van 2021 niet meer terug mogen naar de Plantagemarkt, omdat de gemeente er vanuit gaat dat de coronamaatregelen nog wel een tijdje zullen duren. En de horecaondernemers kunnen dan tijdens de winter een horecaterras in de vorm van een grote tent op de markt plaatsen.”

Gemeente, wat doet u nu?

“Maar ik kwam er achter dat de horecaondernemers helemaal niet hadden gevraagd om zo’n opstelling, dit is puur op initiatief van de gemeente! Ik dacht nu breekt m’n klomp, dat is toch werkelijk de wereld op zijn kop? De horecaondernemers willen die opstelling helemaal niet, maar de gemeente treft nu alvast maatregelen voor het geval dit eventueel wel zal gebeuren. Daar zakt je broek toch van af? Als je weet dat de marktkooplieden, die nu gedwongen naar de Nieuwe Markt zijn verplaatst, kampen met behoorlijke omzetverliezen, dan is dit gemeentebesluit op geen enkele manier te begrijpen of te rechtvaardigen.”

Commotie 

“Ik was hier dus behoorlijk chagrijnig over. Op het moment dat ik hierover werd gebeld, liep ik in de tuin en wilde ik over een laag hekje stappen. Doordat ik zo bezig was met deze onverkwikkelijke situatie, lette ik even niet goed op en kwam ik te vallen. Mijn eerste gedachte toen ik dit nieuws hoorde was ‘nu breekt m’n klomp, waar is de gemeente nu mee bezig?’ Maar ik brak m’n spreekwoordelijke klomp niet, ik brak m’n heup in alle commotie!”

Bloemetje

Namens het bestuur van de CVAH-afdeling Overijssel bezocht Jaap ter Weele de onfortuinlijke Jacob, die reeds 52 jaar als bestuurder van de afdeling Kampen werkzaam is – waarvan 40 jaar als voorzitter – en zich nog steeds voor de volle 100 % inzet voor de markten in Kampen en omstreken. Jacob kreeg een grote bos bloemen en pakket met allerlei lekkere streekproducten van de afdeling.

Jaap: “Jacob heeft een behoorlijke klap gemaakt, maar hij was drie dagen na de operatie al weer behoorlijk opgeknapt en zat al weer vol vuur, vooral deze zaak naar een goed einde te brengen. Een gebroken heup zal hem daar niet van weerhouden. Zo zie je maar weer: old soldiers never die!