Het is Zomer: Verslapping vraagt Verscherping!

Het einde in nabij. Nu nog even doorzetten met die 1,5 meter afstand.

De zon, de blauwe lucht, de versoepelingen, het optimisme, de daling van besmettingen, lege IC’s, en de vaccinaties. Het openingsplan van de overheid brengt steeds meer mensen op de been. Naar parken. Naar stranden. Naar terrassen. Naar de stad. Naar evenementen. En ook naar de markt. Je ziet consumenten losser worden in naleving van de corona richtlijnen. Niet alleen jongeren tijdens feestjes in parken, ook onze klanten op de markt verslappen en ‘vergeten’ 1,5 meter afstand te houden. Hoe begrijpelijk en menselijk ook, het kan nog even niet! Al is het einde is nabij, afstand houden is nog echt nodig.

Leuk én veilig uitje
Het lijkt alsof alles weer normaal is, maar zover zijn we nog niet. Ook al komt het einde van de lockdown en de maatregelen echt in zicht, we zullen als markten voorlopig nog alert moeten blijven op de geldende Corona richtlijnen. Als de consument verslapt, zullen wij juist moeten verscherpen in onze aandacht voor veiligheid op de markt. Ook deze zomer blijven veel Nederlanders thuis of vieren vakantie in eigen land. De markt is dan een leuk én veilig uitje! De klant verwacht op de markt in de gezonde buitenlucht met voldoende afstand zijn of haar boodschappen te kunnen doen. Die belofte moeten we met elkaar vooral ook blijven waarmaken. Ook met de verwachte zomerdrukte.

Klanten aanspreken
Inmiddels hebben gelukkig veel ondernemers de richtlijnen structureel opgenomen in hun communicatie uitingen. Ook helpen ondernemers met wachtstickers of wachtvakken de klant nog steeds om afstand te houden. Daarnaast blijven de indeling van de markt en de opstelling van productpresentaties Corona-proof. Wat vooral lastig blijft, is klanten aan te spreken en te wijzen op hun ‘onveilige’ gedrag. Toch moeten we dit op een vriendelijke en respectvolle wijze blijven doen. Iedereen moet zich aan de basisregels houden. Alleen samen kunnen we zorgen we voor een mooie en veilige zomer op de markt!

Alle informatie over Corona richtlijnen en maatregelen op de markt vindt u op deze website.