Haaksbergen gaat groots feestvieren op 25 oktober!

125 Jaar bestaat de markt van Haaksbergen, en dat wordt woensdag 25 oktober groots gevierd. Marktondernemers Benno Nobbenhuis en Monique Barink zijn de initiatiefnemers van de komende feestdag en nu al druk bezig met de voorbereidingen.

“We kwamen er eigenlijk min of meer bij toeval achter dat de markt 125 jaar bestaat in Haaksbergen. Tijdens een gesprek met Eric Ooink, lid van de historische Kring Haaksbergen, kwam het ter sprake en hij heeft het toen uitgezocht. In 1891 verleende de provincie Haaksbergen het recht aan kooplieden om op woensdag hun koopwaar op de markt uit te stallen en te verhandelen per 1 januari 1892.  ‘Het raadsbesluit tot nieuwe regeling der vee- en jaarmarkten en instelling eener weekmarkt op elken Woensdag met ingang van primo Januari 1892 is goedgekeurd’ zo staat er letterlijk te lezen in de notulen van de gemeenteraad. Dat is dus precies 125 jaar geleden. Wij kwamen toen spontaan op het idee om hier een feestdag van te maken.”

Benno en Monique hebben alle instanties in Haaksbergen aangeschreven en van alle kanten wordt er enthousiast gereageerd op hun plan om 25 oktober om te toveren tot een grote feestdag. “De markt duurt 25 oktober de hele dag en ook alle winkeliers doen mee. We komen met spectaculaire aanbiedingen gedurende de hele dag, maar steeds met maximaal 125 producten, dus 125 broden voor een kwartje, 125 kilo tomaten voor 20 cent, ga zo maar door, het getal 125 staat centraal hierin. Er komt ook een kinderspeelplein, plaatselijke koren zullen zich laten horen, en er staan nog veel meer activiteiten aan te komen. We zijn daar nog druk mee bezig. Het is hartverwarmend om te zien hoe enthousiast iedereen reageert op ons initiatief, we zijn er heel blij mee” aldus de marktonderneemster. Dus zet 25 oktober maar vast in je agenda, dan is Haaksbergen ‘The place to be’.

 

foto:© Emiel Muijderman