Haagse markt weer helemaal open zoals voor de coronacrisis

De Haagse Markt gaat weer open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) gaf gisteren groen licht hiervoor. Tot nu toe was de Haagse Markt weliswaar geopend, maar in kleinere vorm. In overleg met de marktkooplieden is besloten dat er weer wordt teruggegaan naar de omvang en het ritme van voor de coronacrisis.

Looproute

Hoewel het aanbod van de Haagse Markt verder is uitgebreid, blijven de RIVM-richtlijnen van kracht, zoals de verplichte looproute en een controle bij de ingang. Er zijn vier ingangen en vier uitgangen. Zo hoeven bezoekers niet het hele terrein over om hun inkopen te doen. Wethouder Bredemeijer doet de oproep aan alle marktbezoekers om vooral de 1,5 meter afstand te blijven houden.

Focus weer op ondernemen

Hilbert Bredemeijer: “Deze stap is fijn voor buurtbewoners en bezoekers, maar vooral ook voor alle marktkooplieden die zich, zo goed en zo kwaad als het ging, door de afgelopen maanden heen hebben geslagen. Goed dat zij eindelijk weer verder kunnen met doen waar zij goed in zijn: ondernemen.”