Grote belangstelling voor marktmanagers bijeenkomst Harderwijk

De bijeenkomst voor marktmanagers en markten die overwegen te verzelfstandigen, georganiseerd door stichting De Markt van Morgen, is druk bezocht. Voor een volle zaal van 50 man werd in het Van der Valk hotel te Harderwijk uitvoerig ingegaan op de vraag welke taken een marktmanager nu precies heeft en hoe deze taken het beste kunnen worden ingevuld.

De avond werd geopend door voorzitter Henk Achterhuis die uitvoerig in ging op de zaken die op dit moment actueel zijn voor de marktenbranche, zoals de consequenties van schaarste voor markten, mogelijke gunningscriteria en veiligheid.

Hierna werd het woord gegeven aan Hans Otten en Henk Reinders. Zij zijn van Classic Incasso en verzorgen voor veel verzelfstandigde markten de administratie.

Marktmanager Stef van Goor van de markt in Valkenswaard ging uitvoerig in op de inhoud van het beroep van marktmanager. De ervaren Brabander wist de zaal te boeien met zijn verhalen over de markt in Valkenswaard. Dat deze markt floreert als nooit tevoren is voor een groot deel te danken aan een actief marketing- en promotiebeleid. Van Goor vertelde hoe ze dit in Valkenswaard aanpakken en kreeg met zijn betoog de luisteraars op het puntje van hun stoel.

Tot slot kwam het team van demarktonline.nl aan het woord. Zij voorzagen de toehoorders van veel nuttige informatie omtrent internetmarketing en slimme inzet van social media.

Na afsluiting van het officiële gedeelte was er nog een informele borrel. Al bij al was het een geslaagde avond waarin veel werd opgestoken en het publiek tevreden met een schat aan informatie huiswaarts keerde. Zeker voor herhaling vatbaar! Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst volgt in de Koopman van oktober.