Goede handel in Culemborg, maar liefst 70.000 bezoekers naar braderie

De jubileumeditie van Culemborg Bijvoorbeeld heeft afgelopen weekend opnieuw meer mensen naar de stad getrokken dan in voorgaande jaren. Het driedaagse evenement met feestavonden, braderie en sportevents werd bezocht door ruim 70.000 bezoekers, een record.

De dertigste editie van Culemborg Bijvoorbeeld is de meest succesvolle tot nu toe. Volgens een opgave van politie en gemeente hebben zo’n 70.000 mensen de Lekstad bezocht. Het zomerse weer, en het drie kilometer lange markt-parcours zorgden voor veel gasten aan de haven en binnenstad. “Wij bedanken alle bezoekers voor de prettige sfeer,” zegt Gerard van Eldik, secretaris van Stichting Culemborg Bijvoorbeeld. “Er zijn geen incidenten geweest en wij zijn supertrots op al die vrijwilligers en welwillende ondernemers en sponsors die dit gratis evenement voor Culemborg en haar gasten mogelijk maakten.”

De traditionele braderie was ook dit jaar 3 kilometer lang met zo’n 270 kramen, kinderattracties, megaterrassen op de markt en in de haven, gezellige muziek en heel veel entertainment.