Goed nieuws: markten kunnen gewoon doordraaien INCLUSIEF non-food

 

Goed nieuws voor de Nederlandse weekmarkten: de non-food kan gewoon blijven op de markt! Gisteren was er grote verwarring nadat op de site www.overheid.nl stond vermeld dat alleen de foodondernemers door konden werken. Dat terwijl premier Rutte maandagavond in duidelijke woorden te kennen had gegeven dat er voor de markten geen extra restricties zouden worden genomen.

Opheldering

Deze onduidelijkheid zorgde gisteren voor verwarring en het leidde tot spanningen op verschillende markten. Het bestuur van de CVAH heeft daarop alle gemeenten en veiligheidsregio’s aangeschreven en werd gevraagd om zo spoedig mogelijk opheldering te verschaffen. Vandaag kwam het antwoord van alle veiligheidsregio’s dat de markten inderdaad gewoon door kunnen draaien, dus ook de non-food. Wel wijst men nogmaals op het belang om vooral de coronamaatregelen na te leven en hier op toe te zien.

 

“We moeten ons er van bewust blijven dat veiligheidsregio’s elke markt op elk moment kunnen sluiten wanneer de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd”

Waakzaamheid blijft geboden

Waakzaamheid blijft daarom geboden. We moeten ons er van bewust blijven dat veiligheidsregio’s elke markt op elk moment kunnen sluiten wanneer de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd. Daarom is het zo belangrijk dat we alert blijven op handhaving van het coronaprotocol.

De Nederlandse weekmarkten hebben de afgelopen maanden laten zien dat zij heel goed in staat zijn om een veilige markt neer te zetten waar kooplieden en consumenten veilig kunnen werken en kopen.

Laten we met z’n allen het coronaprotocol scherp blijven naleven zodat er geen enkele aanleiding is om de markten weer te sluiten!