Geen maximum aan aantal personen in bedrijfsbusjes

Bij de eerste Coronagolf was er een tijd lang onduidelijkheid over hoeveel mensen er tegelijk in een bestelauto mochten rijden. Uiteindelijk werd dat vastgesteld op twee. Inmiddels geldt er geen maximum meer, maar zijn er wel andere strenge regels om onderlinge besmettingen te voorkomen.

De regels die op 3 november door de overheid bekend zijn gemaakt bevatten geen nieuwe regels als het gaat om het vervoer van personeel naar bijvoorbeeld bouwlocaties. Er geldt geen maximaal aantal passagiers in bedrijfsbusjes en touringcars.

 

 

Bij het instappen in de bestelauto vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij de bekende klachten (verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen), keelpijn, hoesten, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak) mag de betreffende persoon niet reizen. De collega met klachten blijft in (thuis)quarantaine tot een negatieve uitslag van de coronatest. De personen die wel in de bestelauto mogen stappen dragen (bij een totaal aantal passagiers vanaf 2) een niet-medisch mondkapje.