Gedupeerden Truckkartel opgelet: tijd voor de volgende stap…

In maart heeft de CVAH een oproep gedaan aan leden en niet-leden om zich bij het juridisch loket te melden wanneer zij slachtoffer zijn van het truckkartel. Deze oproep zorgde voor veel aanmeldingen bij de CVAH en nog steeds komen bij het juridisch loket nieuwe aanmeldingen binnen. Het gaat dan ook om grote bedragen die kunnen worden geclaimd. Verschillende advocatenbureaus hebben zich op deze claim gestort en bieden hun diensten aan.

Voorzitter Henk Achterhuis en juridisch medewerker mevrouw Aygül Sen hebben vervolgens met Rob Okhuijsen van NLtruckkartel, Erik-Jan Zippro van advocatenkantoor Zippro Meijer en de heer J.M. Loonstein van Loonstein advocaten gesprekken gevoerd over de wijze waarop claims kunnen worden gevorderd. NLtruckkartel is een claiminitiatief van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en TVMHausfeld & Co.

Wanneer blijkt dat u teveel heeft betaald bij de aankoop of lease van uw truck zult u dit moeten bewijzen. Over wat exact aan bewijsmateriaal wordt verlangd wordt nog gediscussieerd.  Binnenkort, mogelijk deze maand al, zal duidelijk worden welke informatie de rechtbank minimaal nodig heeft voor een dagvaarding. Zodra dit bekend is, weet u als claimende partij of u kans maakt op een schadevergoeding. Indien u beschikt over de volledige aankoopbewijzen van uw truck, dan staat u naar verwachting bijzonder sterk.

Als claimende partij kunt u vervolgens keuze maken uit verschillende partijen die voor u de gerechtelijke procedure willen voeren. U kunt daarbij kiezen uit verschillende opties die hieronder worden toegelicht. Let wel, dit is algemene informatie. Elke claim is maatwerk. Specifieke informatie over uw claim kan pas worden gegeven nadat u alle informatie aan de betreffende advocaat hebt overhandigd!

 

NLtruckkartel

NLtruckkartel voert op basis van No Cure, No Pay de gerechtelijke procedure voor onze leden. Als lid van de CVAH reken je pas af wanneer je schadevergoeding is toegewezen. NLtruckkartel behoudt zelf 25% van de toegewezen schadevergoeding, 75% zal aan u worden uitgekeerd. Niet-leden van de CVAH betalen een percentage van 30% aan NLtruckkartel en ontvangen 70% van het uitgekeerde bedrag. Meedoen is laagdrempelig en u betaalt enkel achteraf en in geval van succes.

Wilt u meedoen aan deze claim? Aanmelden is eenvoudig en zij zullen u waar nodig zo veel mogelijk ondersteuning bieden bij het verzamelen van het bewijsmateriaal. Enkel achteraf en in geval van succes betaalt u een percentage van de aan u uitgekeerde compensatie.

De eerste juridische stappen zijn door NLtruckkartel in 2018 reeds gezet. U kunt echter nog steeds meedoen, door u te registreren via www.nltruckkartel.nl Na registratie ontvangt u bericht over de vervolgstappen.

Indien u vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact opnemen met NLtruckkartel, back-office (telefonisch op 0800-8782552 of via email op info@nltruckkartel.nl)

 

Loonstein advocaten

Als claimer kunt u ook gebruik maken van een aanbod van een Amerikaans Investeringsbedrijf genaamd TransAtlantis. TransAtlantis wordt in Nederland vertegenwoordig door een in Amsterdam gevestigde jurist, de heer J.M. Loonstein. Loonstein heeft de CVAH benaderd omdat hij onze naam is tegengekomen als de belangenorganisatie van ambulante ondernemers die mogelijk ook gedupeerd  zijn. TransAtlantis biedt twee claimmodellen aan:

 

Model 1.

De gedupeerde ontvangt direct/vooraf een gegarandeerd bedrag van maximaal € 1.000,- van Trans Atlantis (let op: het definitieve bedrag is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de beschikbaarheid van onderliggende stukken waaruit gegevens kunnen worden nagegaan) en na een mogelijke gerechtelijke uitspraak nog eens 50% van het toegewezen (netto) schadebedrag minus administratiekosten. De overige 50% komt toe aan TransAtlantis. Alle kosten ten aanzien van het procederen komt voor rekening van TransAtlantis. Mocht een eventuele gerechtelijke uitspraak op niets uitlopen, dan ontvangt zowel de gedupeerde als Trans Atlantis dus niets meer (De € 1.000,- mag de gedupeerde dan behouden).

Model 2.

De gedupeerde ontvangt direct/vooraf een gegarandeerd bedrag van maximaal € 1.800,- van Trans Atlantis (let op: het definitieve bedrag is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de beschikbaarheid van onderliggende stukken waaruit gegevens kunnen worden nagegaan) en verkoopt hiermee zijn/haar recht op zijn/haar claim. Trans Atlantis behoudt, na een eventuele gerechtelijke uitspraak, het totale toegewezen schadebedrag en aan gedupeerde komt niets (meer) toe. Mocht er door de rechter bij uitspraak niets worden toegewezen dan ontvangt Trans Atlantis ook niets (De € 1.800,- mag de gedupeerde behouden). Het grote voordeel van dit model is dat u direct gegarandeerd geld ontvangst en niet (mogelijk jaren) in onzekerheid moet afwachten of er iets uit gaat komen.

Als gedupeerde staat het u vrij om een keuze te maken uit bovengenoemde modellen. Aangeraden wordt om bij het maken van een keuze vooral goed te kijken naar de hoogte van uw claim en hoe sterk uw bewijzen zijn.

Wilt u meedoen aan deze claim?

Aanmelden via Loonstein Advocaten te Amsterdam telefoon 020-6731555 of via mail op jisrael@loonsteinadvocaten.nl