Einde eerste ronde Nationale Haringtest, provinciefinalisten bekend!


Massale belangstelling voor verkiezing ‘Lekkerste haring”
Sinds de eerste dag van de verkoop van de Hollandse Nieuwe was het voor de consument mogelijk om online de haring van de ruim 250 verkooppunten te beoordelen. Afgelopen zondag 1 juli kwam er een einde aan de eerste ronde en is het voor consumenten niet meer mogelijk om te stemmen.

Visliefhebbers laten massaal van zich horen
Het enthousiaste van zowel de visspecialisten als bij de Nederlandse visliefhebber was opvallend tijdens de eerste ronde van deze nieuwe test. Ruim 17.000 beoordelingen/stemmen zijn in de afgelopen periode ontvangen. Een teken dat de eerste editie Nationale Haringtest enorm leeft!

Bekendmaking finalisten per provincie
Nu de stemperiode is gesloten zijn inmiddels alle finalisten per provincie bekend gemaakt. Zowel op basis van de hoeveelheid stemmen als op basis van het gemiddelde cijfer (met een kiesdrempel van 25 stemmen) konden visspecialisten zich kwalificeren voor de tweede ronde.

Hier vindt u de uitslag van de eerste ronde.

Tweede ronde: beoordeling door onderzoeksbureau
Tijdens de tweede ronde (die op 7, 13 en 14 juli plaatsvindt) bezoekt onderzoeksbureau Mobiel Centre de provinciefinalisten. Op locatie worden smaaktesten afgenomen bij vaste klanten én toevallige passanten. De visspecialist die daarbij in zijn provincie het hoogste gemiddelde cijfer scoort, wordt op maandag 17 september tijdens een feestelijk event in Utrecht bekendgemaakt. Hij of zij mag zichzelf dan winnaar van de titel ‘Lekkerste haring van de provincie’ noemen.

Nationale Haringonderzoek
Tijdens het slotevent in september publiceren CVAH en VNV de resultaten van het Nationale Haringonderzoek. De gegevens die onderzoeksbureau Mobiel Centre in de 2e ronde van de Nationale Haringtest verzamelt worden gebruikt om een antwoord te vinden op vragen als “Hoe eet de Nederlander zijn haring het liefst?” en “Welke verschillen in smaakvoorkeuren zien we per provincie?”.