CVAH protesteert komende woensdag samen met brancheorganisaties ADN en VBW op het Binnenhof

Btw-verhoging op groente en fruit is ONGEZOND! Stop de btw-verhoging van 6 naar 9%.

Onze regering heeft het plan om het lage btw tarief te verhogen van 6% naar 9%. De groente- en fruitbranche, maar vooral de consument wordt hier keihard door getroffen.

Als de verhoging doorgaat worden groente en fruit helaas significant duurder. Dat raakt iedereen dus rechtstreeks in de portemonnee. Met name voor mensen met een beperkt besteedbaar inkomen is dit rampzalig, omdat zij gedwongen worden minder gezond te eten. Ongezonde voeding kost de regering op den duur veel meer, want de ziektekosten zullen dan nog meer stijgen. Wij vinden dat iedere consument de kans moet krijgen om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Kortom, groente en fruit duurder maken door de btw te verhogen, is een hele dure maatregel in het kader van een gezonde samenleving!

Wij laten ons niet knippen!
Woensdag 16 mei 2018 zullen wij, samen met de brancheorganisaties ADN (brancheorganisatie voor de groente- en fruitspecialisten) en de VBW (bloemisten)  op een gezonde en ludieke manier protesteren tegen dit kabinetsplan. Dit doen wij op het Binnenhof in Den Haag voor het gebouw van de Tweede Kamer. Wij willen de politiek, maar ook de consument op een gezonde en ludieke manier duidelijk maken dat de btw-verhoging op groente en fruit ongezond is en het plan geen doorgang mag vinden! ‘Wij laten ons niet knippen!’ Wat dat betekent ziet u op woensdag 16 mei.

Protesteer met ons mee!

Bent u ook met ons eens dat geprotesteerd moet worden tegen deze onterechte btw-verhoging? U bent van harte welkom om mee te demonstreren van 12.00 tot 17.00 uur. Wij verwelkomen u graag onder het genot van een gezond tomatensoepje bomvol verse groenten!