CVAH organiseert webinar over schaarse vergunningen

Een groot deel van de onrust die is ontstaan rondom het veelbesproken thema ‘schaarse vergunningen’ leeft nog altijd onder veel kooplieden. Vorig jaar heeft de CVAH een zestal bijeenkomsten in het land georganiseerd om de leden tekst en uitleg te geven over dit complexe thema en de gevolgen er van voor de branche.

Maar nog altijd zijn er veel vragen over dit dreigende fenomeen. Daarom zal de CVAH nogmaals een avond organiseren over schaarse vergunningen, alleen doen we het dit keer digitaal. Op maandag 30 maart a.s. organiseert de CVAH een webinar over het thema schaarse vergunningen. In dit webinar, dat geleid wordt door het Centraal Bestuur van de CVAH, behandelen we de effecten van Schaarse Vergunningen.

Rapport

Markt- en standplaatsenvergunningen mogen volgens een Europese richtlijn namelijk niet meer voor onbepaalde tijd worden verstrekt. De impact hiervan op de markt en haar ondernemers is groot, zo blijkt uit het onderzoek dat de CVAH heeft laten uitvoeren door Garma b.v. In dit onlangs verschenen rapport staan de effecten van deze wet beschreven. Het rapport is aangeboden aan de politiek en kun je ook op de website van CVAH downloaden. In de Tweede Kamer is daarna een motieverzoek ingediend waarop de staatssecretaris inmiddels heeft gereageerd. Tijdens het webinar worden de belangrijkste conclusies uit het rapport en de reacties uit de politiek gedeeld. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

Een webinar, hoe werkt dat?

Misschien heb je er nog niet eerder een meegemaakt, een webinar, maar dat is geen enkel probleem. Voor ons is dit namelijk ook de eerste keer. Een webinar is niets meer dan een presentatie op afstand. Het grote voordeel: je hoeft er de deur niet voor uit om toch de laatste stand van zaken te krijgen over – in dit geval – het thema schaarse vergunningen. Je kijkt, bij wijze van spreken vanaf de bank, naar een presentatie en kunt via een chatfunctie live vragen stellen. Die worden direct, of als het er teveel zijn, later beantwoord. Je mag vragen stellen, maar dat hoeft uiteraard niet.

E-mailadres

Bij je aanmelding vragen we je om een e-mailadres en/of mobiel nummer. Je krijgt op dit e-mailadres een link waarmee je kunt deelnemen. Laat je je mobiele nummer achter? Dan krijg je op de dag zelf een herinnering. Naderhand is het webinar via die link terug te kijken. Mocht je niet kunnen de 30e, dan kun je later alsnog meekijken en -luisteren.

Meld je dus snel aan en dan zien we je graag de 30e!

Meld je aan voor het webinar!

Wanneer: maandag 30 maart a.s.

Tijdstip: tussen 19:30 – 21:00.

Waar: online; om mee te kijken, moet je je van te voren aanmelden. Dat doe je door op de button hieronder te klikken.

Nodig: een werkende internetverbinding en een computer, smartphone of tablet.