CVAH opent de ogen van de Staat, maar nog geen groen licht voor volledige heropening van markten

Afgelopen woensdag 31 maart voerde de CVAH overleg met de Staat op uitnodiging van landsadvocaat Pels Rijcken. “De CVAH heeft aan de Staat uitgelegd hoe markten gewoon veilig open kunnen zijn en wat er leeft bij onze ondernemers.” , aldus CVAH-voorzitter Louise Wesselius. “Ik ben blij dat we de mogelijkheid kregen voor het gesprek met een brede delegatie van de Staat, bestaande uit vertegenwoordigers van  de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Economische Zaken en Klimaat (EZenK) en Justitie en Veiligheid (JV). Samen met onze secretaris Martie Bleeker en onze advocaat Martijn van Meppelen-Scheppink hebben wij de ogen geopend van de Staat over het detailhandelskanaal in de buitenlucht en duidelijk gemaakt dat de CVAH alles in orde heeft voor volledige heropening van markten, desnoods in stappen.
De Staat gaf aan dat de markt inmiddels op de agenda staat. Uiteindelijk moet wel alles eerst in het Catshuis besproken te worden  voordat de individuele bewindslieden iets kunnen beslissen.
Los van het heropenen van markten vertelde de CVAH ook nog dat de tegemoetkomingen voor onze ondernemers niet voldoende zijn.”