CVAH-leden van harte welkom op de VEG-beurs

Ben je professioneel bezig met groente en fruit en wil je je laten inspireren, motiveren en activeren? Kom dan naar de VEG op 20 en 21 juni. Het event wordt gehouden op 20 en 21 juni in de Onderzeebootloods in RDM Rotterdam. Meld je hier aan op voor gratis kaarten. Wil je zelf deelnemen aan de beurs? Lees dan verder.

Speciaal paviljoen op VEG voor kleinschalige vernieuwers in AGF

Op het nieuwe Vak Event Groente & Fruit Helden (VEG.) is één paviljoen exclusief gereserveerd voor kleinschalige ondernemers. Met dit VEG. LAB biedt VEG. kleine bedrijven een eigen, laagdrempelig podium. Zo kunnen ook zij hun producten onder de aandacht brengen van groentespecialisten, lokale retailers, foodservice-bedrijven en ‘influencers’.

Op VEG. draait alles om verse AGF-producten. Producten waar telers trots op zijn en met een verhaal. Daarbij geldt dat er veel interessante ontwikkelingen zijn in de AGF-markt op het gebied van duurzaamheid en innovatie, bijvoorbeeld in de vorm van streekproducten en ‘urban farming’. Vaak zijn dit kleine bedrijven met kleine budgetten. Om deelname ook voor hen mogelijk te maken, is in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland en het Rotterdam Foodcluster het VEG. LAB in het leven geroepen.

Vernieuwend

Het VEG. LAB is een apart paviljoen waarin ondernemingen zich gezamenlijk kunnen presenteren op een laagdrempelige manier, met stands van 2,5 of 5 vierkante meter. Zij krijgen bovendien een korting op deelname. Dankzij steun van de gemeente Rotterdam of Midden-Delfland kan die oplopen tot 50 procent. Het VEG. LAB is bedoeld voor bedrijven die innovatieve of vernieuwende producten presenteren, maximaal één jaar actief zijn, zich richten op urban farming, ambachtelijke producten of streekproducten produceren, niet meer dan één of enkele medewerkers hebben en geen deel uitmaken van een overkoepelende organisatie. Om mee te kunnen doen aan VEG. LAB moeten minstens drie van deze kenmerken van toepassing zijn.

Zien en proeven

Fresh Fruit Express ziet kansen bij de groente- en fruitspecialist, met een concept voor gezonde smoothies. Uko Vegter: “De horeca en catering zijn belangrijke doelgroepen voor ons, maar ons concept is ook interessant voor groente- en fruitspecialisten die met hun tijd meegaan en het assortiment willen verbreden. Zij kunnen er zelf á la minute in de winkel verse smoothies mee bereiden. En ze kunnen ervoor kiezen onze diepgevroren groente- en fruitmixen en basissap te verkopen, zodat mensen thuis in een handomdraai een gezonde, uitgebalanceerde smoothie kunnen maken.”

Meer informatie

VEG. biedt deelnemers een prachtig podium om hun verhaal te vertellen en hun producten te laten zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Alle zintuigen worden geprikkeld met een plezierige mix van demonstraties, workshops, mini-seminars en stands. Het event wordt gehouden op 20 en 21 juni in de inspirerende entourage van de Onderzeebootloods in RDM Rotterdam. Met vragen over deelname aan VEG. LAB kunnen bedrijven contact opnemen met Bart de Jong, via telefoonnummer 010-293 32 32 of per e-mail: b.dejong@ahoy.nl.