CVAH komt met handige werkwijzer voor iedereen werkzaam op de markt

De CVAH heeft in samenwerking met het Branchebureau en Opleidingsfonds Ambulante Handel, de BOAH, een werkwijzer voor de ambulante handel ontwikkeld. Deze ‘Werk Wijzer’ verschijnt in een oplage van 8.000 stuks en wordt verspreid onder werkgevers en medewerkers in de ambulante handel.

Proeven en Beleven
De werkwijzer is een logisch vervolg op het afgelopen voorjaar gepresenteerde onderzoek ‘Proeven en Ontmoeten’. Hierin werd een helder toekomstbeeld geschetst voor de ambulante handel en duidelijk aangegeven waar voor deze sector de kansen en bedreigingen liggen. Met de nadruk op kansen. Want nog niet eerder stond de consument zó open voor ambachtelijke, verse en gezonde producten als nu.

Deskundig advies
En dat geldt helemaal wanneer de aankoop gepaard gaat met deskundige adviezen van gespecialiseerde vakmensen. Goede producten – óók non- foodproducten – verdienen het juiste en ware verhaal. Dat vereist kennis en kunde van degene die ze verkoopt. En dat is de vakman met verstand van zaken: kennis van het product, kennis van verkopen en kennis van mensen. Hierin onderscheidt de warenmarkt zich van supermarkten en online winkels.
Om deze reden weet de markt goed stand te houden ten opzichte van haar concurrenten. De aandacht voor de klant, de deskundigheid én de gezellige sfeer die de markt biedt zijn de onderscheidende factoren die de concurrentie niet kan bieden. Daarom is het verstandig dat de ambulante handel dáár de nadruk op legt in de communicatie naar haar klanten.

Gezamenlijk belang
Bij iedereen die werkt op de markt rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders. Het is hún taak ervoor te zorgen dat de mensen blijven komen. Of liever nog: dat ze graag blijven komen. Het vereist vakmanschap om dat te kunnen bereiken. Ondernemers en werknemers zullen daarom hoe dan ook in zichzelf moeten blijven investeren. Niet alleen om de klant tevreden te houden, maar ook zichzelf. Want wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werkplezier en presteert beter. Een opleiding volgen houdt je fris en verbreedt je kennis. Het is daarom dat de CVAH komt met deze nieuwe Werk Wijzer.

Gezondheid boven alles
Maar de Werk Wijzer biedt meer. Belangrijke tips over gezond werken, want werken op de markt is doorgaans fysiek zwaar. Wie zijn of haar werk lang gezond wil kunnen blijven uitvoeren, zal zuinig moeten zijn op zijn of haar lichaam. Het kan daarom nooit kwaad je te verdiepen in de regels en middelen voor gezond en veilig werken. Net zomin als kennis hebben van hoe je een ondernemend mens wordt en blijft, zodat je later als oudere nog altijd goed uit de voeten kunt in de branche. Ook dit zijn vormen van investeren in jezelf. De inhoud van deze Werk Wijzer in de ambulante handel biedt oplossingen waarmee je gezond en met plezier in de branche aan het werk kunt gaan én blijven. Tot op hoge leeftijd.

Waar is de Werk Wijzer te krijgen?
De komende maanden toert de CVAH weer door het land en zal de Werk Wijzer uitdelen op de markten die worden bezocht. Maar natuurlijk kunnen we niet alle markten bezoeken. Wie toch een Werk Wijzer wil kan deze gratis afhalen op het kantoor in Zeewolde.Indien u ook een werkwijzer wilt ontvangen, laat het ons weten en we zorgen ervoor dat de werkwijzer(s) op uw markt terecht komen via de afdelingsbestuurders en/of regiomanagers. Gratis afhalen op het CVAH-kantoor kan ook. Bel voor meer informatie naar de CVAH-helpdesk, 036-540 99 45.

Online versie

Natuurlijk is de Werk Wijzer ook online verkrijgbaar. U vindt deze hier.