CVAH, al 100 jaar de Belangenvereniging en Kenniscentrum Ambulante Handel

Geachte gemeentebestuurders, beleidsmakers, marktbeheerders en marktmeesters,

Het Centraal Bestuur van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft het genoegen om u te vertellen dat onze vereniging op 21 juni 2021 de respectabele leeftijd hoopt te bereiken van 100 jaar.

Al 100 jaar de branchevereniging van en voor de ambulante handel die met korte lijnen zowel de gemeenten adviseren en ondersteunen en de belangen van de ambulante ondernemers behartigen. We doen dit nog steeds met veel plezier en in de volle overtuiging dat we nodig zijn voor de branche. We hebben een moeilijke tijd achter de rug door de Corona maar we hebben ook met elkaar laten zien dat wij goede en veilige markten kunnen organiseren in deze Pandemie.

Wij willen u als gemeenten ook complimenteren met uw inzet voor de markten. Ook u heeft op alle mogelijke manieren er voor gezorgd dat de meeste markten in aangepaste vorm toch doorgang konden vinden.

Meestal vier je als je 100 jaar jong wordt een feestje, maar wij hebben toch besloten dat er nog steeds geen reden is om feest te vieren. Onze non-food ondernemers zijn een hele lange tijd niet welkom geweest op de markt en nog steeds zijn niet alle ondernemers terug op de markten, denk aan standwerkers en ondernemers op evenement markten. Toch willen we natuurlijk het 100 jarig bestaan niet stilletjes voorbij laten gaan en er wordt dan ook in de Koopman, ons maandblad, vol op aandacht aan besteed

Als 100 jarige branche vereniging zijn wij het Kenniscentrum voor de Ambulante Handel, door de SER erkend, zitting hebbende in de Sociale Fondsen, contacten hebbende met de VNG, contacten bij de ministeries van EZ en K en een vraagbaak voor alle gemeenten in Nederland die een of meerdere markten binnen hun gemeente grenzen hebben.

We kunnen u adviseren en ondersteunen op het gebied van bestuursrechtelijke wet en regelgeving, denk aan marktverordeningen, marktreglementen, marktindelingen en ook op het onderwerp schaarse vergunningen kunnen wij u adviseren. We hebben onze eigen juridische afdeling met onze eigen juriste en indien nodig kunnen we altijd opschalen naar het aan ons gelieerde advocaten kantoor Moree Gelderblom Advocaten. Ook adviseren wij de ondernemers op het gebied van ARBO, RIE, opleidingen enz.

Als jarige trakteren wij niet op gebak maar bieden wij u aan om, indien nodig, naar uw marktverordening en reglement te kijken en te zien of er misschien een update moet plaats vinden. Ook op het gebied van Schaarse Vergunningen willen we graag met u meedenken.

We zijn er van overtuigd dat we als CVAH, Het Kenniscentrum voor de Ambulante handel, ook de aankomende 100 jaar onmisbaar zijn als vraagbaak voor de Ambulante Handel. Met
enthousiasme, kennis van zaken en een onvermoeibare energie willen we u van dienst zijn. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 036 5409945 of 0629024298. Of u kunt een mail sturen naar cvah@cvah.nl.

Met vriendelijke groet,

Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel
Namens het Centraal Bestuur

M. Bleeker – Steenstra,
secretaris