coronamaatregelen aangescherpt, weekmarkten blijven open

We hebben het coronavirus nog steeds niet onder controle en daarom zijn aanvullende maatregelen nodig. Dat was de boodschap gisteravond van premier Rutte en minister De Jong. Hoewel het aantal nieuwe positieve tests al een paar dagen achtereen afneemt, vindt het kabinet dat het coronavirus toch niet voldoende wordt teruggedrongen.

Voor ons is natuurlijk belangrijk wat er over de detailhandel is gezegd:

Winkels in de detailhandel sluiten uiterlijk om 20:00 uur. Koopavonden worden afgeschaft.

  • Levensmiddelenwinkels mogen wel later openblijven.
  • Warenmarkten blijven open.
Geen onduidelijkheid dus over de warenmarkten. Die blijven open, inclusief de non-food.
Wel worden mensen geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. “Vraag jezelf steeds af: moet ik echt naar buiten?”, aldus premier Mark Rutte. Publieke ruimtes moeten voor twee weken sluiten. Dat geldt voor zowel binnen- als buitenruimtes.

Naar buiten mag met maximaal twee mensen.

Waar je vanaf half oktober met maximaal vier personen op straat mocht zijn wordt dat vanaf vanavond teruggebracht tot maximaal twee personen. Een uitzondering geldt voor kinderen tot en met twaalf jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Ook mag men thuis maximaal twee gasten per dag te ontvangen. Dat aantal lag op drie.

Blijf scherp!

In deze onzekere tijden is het voor de Nederlandse markten van groot belang dat we scherp blijven en de markten zo veilig mogelijk houden voor het winkelend publiek. Blijf daarom de speciale pagina over de Vakdagen volgen. Daar laten collega’s voorbeelden zien hoe zij hun kraam en hun markt coronaproof hebben gemaakt. Maak daar gebruik van. Want alleen samen kunnen we de markten open houden!