Bevoorradingstijden Haagse Markt aan banden

De gemeente grijpt in bij de bevoorradingstijden van de Haagse Markt. De Hekken van het marktterrein gaan voortaan om vijf uur ‘s ochtends open in plaats van drie uur, om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken.

D66-fractievoorzitter Robert van Asten trok vorige maand aan de bel, nadat omwonenden van de Haagse Markt hadden geklaagd over regelmatig lawaai-overlast tijdens het laden en lossen. Het stadsbestuur heeft daarop bepaald dat er niets hoeft te worden veranderd aan de opbouwtijden, maar wel aan de openingstijden.

‘De markt is open van 08.45 uur tot 17.00 uur. Vanaf twee uur voor aanvang van de markt mag er worden uitgepakt. Ondernemers met bederfelijke waar mogen drie uur voor aanvang van de markt starten met uitpakken. Op z’n vroegst mag er dus om 05.45 uur worden uitgepakt. De hekken van het marktterrein worden op marktdagen nu nog geopend van 03.00 uur tot 20.00 uur. Om overlast voor omwonenden te verminderen, zullen deze tijden worden gewijzigd naar 05.00 uur tot 19.00 uur.’