Bestuur presenteert toekomstplannen CVAH op voorzittersdag

 

Het was druk op de voorzittersdag in Harderwijk. Zo’n 50 afdelingsbestuurders waren afgereisd naar Harderwijk om samen met het centraal bestuur mee te discussiëren over de toekomst van de vereniging. Want dat er wat moet gebeuren is wel iedereen wel duidelijk. Het ledental van de vereniging is al een aantal jaren aan het dalen als gevolg van de vergrijzing en het uitblijven van nieuwe, jonge leden.

En dat heeft uiteraard ook z’n weerslag op de inkomsten van de CVAH. Daarom was het noodzakelijk om samen met de afdelingsbestuurders te bepraten hoe de vereniging verder moet. Wat is nog wenselijk en wat is nog mogelijk? De afgelopen jaren heeft het CB flink bezuinigd op overheadkosten en zo lukte het om jarenlang uit de rode cijfers te blijven. Maar de rek is daar nu wel uit. Verder bezuinigen tast onvermijdelijk de dienstverlening van de vereniging aan en de vraag is dan welke service je wilt hoe dan ook wilt behouden?

Secretaris Martie Bleeker had een lijstje gemaakt van mogelijke bezuinigingsvoorstellen en dat leverde veel discussie op. In de komende Koopman kunt u meer lezen over de bezuinigingsvoorstellen en de reacties van de bestuurders hier op. Eén ding stond gisteren na afloop van de vergadering als een paal boven water: De huidige service kan door de CVAH niet meer geboden worden zonder een flinke contributieverhoging.