CVAH maakt zich sterk voor veiligheid op de markt!

 

Veiligheid voor ondernemers, medewerkers en bezoekers op de markt. Dat is voor de CVAH al jaren een speerpunt. Een paar jaar terug voerden we al de campagne ‘Veilig op de markt’. Dit voorjaar zijn we een vervolg daarop gestart met een speciale helpdesk ‘Veilig op de markt’. Daar kun je als ondernemer of medewerker terecht met al je vragen over veilig ondernemen en werken.

Onderwerpen die daar onder meer aan bod kunnen komen:
• Hoe voorkom je criminaliteit op de markt, aan je kraam of verkoopwagen?
• Hoe ga je om met vervelend gedrag van ‘klanten’?
• Wat kun je allemaal doen om een overval te voorkomen?
• Wat is cybercriminaliteit en hoe kun je het voorkomen?
• Wat is ondermijnende criminaliteit en wat doen we eraan?

Tijdens de landelijke bijeenkomsten ‘Veilig op de markt’ in 2014 en 2015 gaven we uitgebreid voorlichting over veiligheid op de markt. Ook konden ondernemers dankzij subsidie voordelig apparatuur kopen om hun kraam, verkoopwagen, auto, kantoor, magazijn, werk- of opslagruimte of woonhuis te beveiligen tegen inbraak en diefstal.

Voor de nieuwe campagne ‘Veilig op de markt’ bezoeken we vanuit de CVAH markten. Zo kunnen we ondernemers en medewerkers ter plekke adviseren en vragen naar hun knelpunten. Ook is er een helpdesk ‘Veilig op de markt’ die ondernemers en medewerkers met gericht advies en actieve ondersteuning gaat helpen om hun omgeving veiliger te maken. Voor zichzelf, hun collega’s én natuurlijk de consument. Denk aan de markt(en) waar je staat, de kraam of verkoopwagen van waaruit je werkt, maar ook je opslag- en werkruimte, je magazijn, je kantoor en eventueel je woonhuis, als je daar geld of goederen bewaart.

De helpdesk beantwoordt vragen en bundelt deze zonodig om te komen tot collectieve oplossingen. De helpdesk brengt partijen bij elkaar, adviseert over leveranciers van apparatuur en onderhandelt waar mogelijk over (collectieve) kortingen. Kortom: de helpdesk maakt het je gemakkelijker om veilig te kunnen werken en ondernemen.

‘Veilig op de Markt’ wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie & Veiligheid.